Κεσκέκι 2018

μικρασιάτικος χορός

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μικρασιατικός Σύλλογος και το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού Καισαριανής για το Κεσκέκι, η οποία περιελάμβανε όπως και τις προηγούμενες χρονιές δύο μέρη:

  • την προετοιμασία του φαγητού, το πρωί
  • την μουσική εκδήλωση με το χορευτικό και την χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου, το βράδυ

καζάνια

Φέτος είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω για άλλη μια φορά αναλυτικά την διαδικασία της προετοιμασίας του παραδοσιακού αυτού φαγητού, το οποίο ετοίμαζαν από νωρίς το πρωί τα (όπως πάντα πολύ φιλόξενα) μέλη του συλλόγου.

Σε γενικές γραμμές γνώριζα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το Κεσκέκι, αλλά αυτή την φορά προσπάθησα να μαζέψω περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την διαδικασία της συνταγής και ρώτησα και κάποιες απορίες μου.

καζάνια

Χρειάζεται αρκετές ώρες και αρκετό κόπο (τουλάχιστον σε αυτές τις μεγάλες ποσότητες) για να ετοιμαστεί το Κεσκέκι, γιατί μέχρι να μαγειρευτεί το σιτάρι και να φουσκώσει χρειάζεται συνεχώς ανακάτεμα, αλλά γύρω στις 3-4 το μεσημέρι ήταν έτοιμο!

Το βράδυ, στην Πλατεία 200 Ηρώων στο Σκοπευτήριο, παρακολουθήσαμε χορούς από την Μικρά Ασία με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Δήθεν» καθώς και τραγούδια από την χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου.

κεσκέκι

Μοιράστηκε επίσης το Κεσκέκι για να το δοκιμάσει όλος ο κόσμος που παρακολουθούσε την εκδήλωση και η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια και χορό με την συμμετοχή του κόσμου.

το χορευτικό τμήμα

Όμορφη εκδήλωση, έχω μαζέψει και αρκετό υλικό σε βίντεο από την χθεσινή ημέρα και μόλις βρω λίγο χρόνο θέλω να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα στο Κεσκέκι και στην συνταγή του, οπότε αυτό… προσεχώς στις οθόνες σας 🙂

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *