Κεσκέκι 2012

Για το «κεσκέκι» δεν είχα ακούσει άλλη φορά, ούτε είχα δοκιμάσει (μιας και πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή). Οπότε αποφάσισα να ψάξω πληροφορίες και να παρακολουθήσω την εκδήλωση για να μάθω περισσότερα.

προετοιμασία του φαγητού στα «Ξύλινα»

Έτσι, χθες Δευτέρα (24/09/2012), προς το μεσημέρι (γύρω στις 12:00) πήγα μια βόλτα με το ποδήλατο στα «Ξύλινα» για να δω την προετοιμασία του φαγητού, το οποίο απ’ ότι κατάλαβα (αν και φαίνεται σχετικά απλό σαν συνταγή) θέλει αρκετή υπομονή και πολύ ανακάτεμα. Έβγαλα και ένα καζάνι μια φωτογραφία από κοντά για να δούμε καλύτερα το περιεχόμενο 🙂

καζάνι με κεσκέκι

Το απόγευμα, στις 19:30 ακριβώς, σύμφωνα και με το πρόγραμμα, φτάσαμε στην πλατεία 200 Ηρώων στο Σκοπευτήριο, για να δούμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Ήδη εκείνη την ώρα είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος και… παρόλο που μερικά τραπέζια φαίνονταν μισο-άδεια, οι περισσότερες θέσεις ήταν “πιασμένες”.

πλατεία 200 Ηρώων

Εμείς κάτσαμε διακριτικά πίσω-πίσω σε ένα παγκάκι, για να έχουμε και “πανοραμική” άποψη του χώρου και σε λίγη ώρα η εκδήλωση ξεκίνησε!

Μετά από μερικούς σύντομους χαιρετισμούς των διοργανωτών, είδαμε αρχικά την αναβίωση του παραδοσιακού γάμου από τη θεατρική και την χορευτική ομάδα του Μικρασιατικού Συλλάγου της Καισαριανής.

αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου

Στην συνέχεια εμφανίστηκε το χορευτικό του συλλόγου «Γκιουλμπαξέ» και το συγκρότημα «Δήθεν».

χορευτικό «Γκιούλμπαξε»

Σε εκείνο το σημείο, έφτασε στο τραπέζι μας και το «Κεσκέκι» κι έτσι δοκίμασα πρώτη φορά κι εγώ την συνταγή 🙂

κεσκέκι

Λίγο νωρίτερα μας είχαν προσφέρει και κρασί…

 κρασί Χατζημιχάλης

Έχοντας φάει κι έχοντας πιει, μετά την αποχώρηση του χορευτικού συγκροτήματος, πολύς κόσμος σηκώθηκε από τα τραπέζια και άρχισε ο χορός…

χορός

Εμείς γύρω στις 23:00 φύγαμε από την πλατεία και δεν ξέρω μέχρι τι ώρα συνεχίστηκε η εκδήλωση, πάντως μέχρι και εκείνη την ώρα υπήρχε ακόμη αρκετός κόσμος που διασκέδαζε και χόρευε.

Η οργάνωση της βραδιάς πολύ καλή, η ατμόσφαιρα πολύ όμορφη, συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης 🙂

update 30/09/2012 : Ανέβασα και ένα βίντεο από την εκδήλωση…

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *